Blev jag lycklig av att byta vanor? – Dag 78

Jag har testat att bygga nya vanor med hjälp av en magisk formel.

Mitt uppdrag var:
”Efter att jag varit på toa, ska jag göra 2 stycken knäböj och sen göra en segergest.” 

Hur har det gått?
Tanken med detta var att jag skulle lyckas bygga nya, sunda vanor som gör att jag mår bättre. Om jag lyckats? Japp! Den magiska formeln funkar! Det är ett grymt knep för att bygga vanor – jag gör automatiskt 4 st knäböj varje gång jag besökt toaletten nuförtiden.

Detta har skett på lite mindre än två månader, vilket i är en fis i rymden med tanke på den extremt låga ansträngning som krävts. Jag har också känt mig riktigt framgångsrik under hela resans gång eftersom att jag ju klarat uppdraget.

Men… Blev jag lycklig av att bygga nya, sunda vanor?
Nja. Jag har ju lyckats, men i och med att beteendet har automatiserats så tänker jag inte så mycket på det längre. Detta i sig gör ju att jag inte får samma lyckokick som i början (på samma sätt som jag inte får en lyckokick varje gång jag borstar tänderna). Därför kommer jag att underkänna denna strategi i detta projekt.

Långsiktigt så tror jag dock att det är en av de bättre strategierna för att öka sin lycka. Detta då man ju exempelvis kan tillämpa andra lyckostrategier inom denna för att bygga positiva vanor. Tänk om du exempelvis tänker en tacksam tanke varje gång du kliver innan för dörren? Eller att mina 4 knäböj gör mig mer benägen att röra mycket på mig? Då gör vanebytet en stor skillnad.

Jag har gjort ca 640 st knäböj de senaste månaderna.
Hur många gjorde jag månaderna innan dess? 0 st.

 

funkar inte funkar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.