Blev jag lycklig på 100 dagar? – Dag 100 (Del 3/3)

Kan man bli lycklig på 100 dagar? För ca. 3 månader sedan bestämde jag mig för att finna svaret på den frågan och det ledde mig in på ett ganska udda, men lyckligt äventyr. Målet har hela tiden varit att se om det går att bli verkligt, innerligt lycklig på 100 dagar. Jag har därför under 100 dagar testat massor med olika lyckostrategier för att se om de kan ta mig närmre målet. (Del 3/3).

För mig har det hela tiden varit viktigt att göra ordentliga tester som visar hur projektet påverkat mina lyckonivåer. Det innebar att jag Dag 0 (alltså innan projektet startat) satte mig ner och gjorde diverse vetenskapliga tester för att mäta mina dåvarande lyckonivåer. Så här såg de resultaten ut:

Bild1

Idag gjorde jag exakt samma sak som för 100 lyckliga dagar sedan. Tanken var att mäta och se hur projektet gjort skillnad. Och ja, ni ser ju:

Bild2

Nedan ser ni en sammanställning av skillnaderna mellan före- och eftertesterna. Allt det jag känt under resans gång fångas väldigt bra i siffrorna. Jag har gått ifrån ganska medelmåttliga resultat till att nästan toppa lyckonivåerna. Allt detta på 100 dagar!

Bild3

Men att enbart göra tester före och efter projektet har inte räckt för mig. På bloggen har den under hela projektets gång funnits en lyckobarometer som jag uppdaterat varje dag. Den hittar ni här på bloggen i högerspalten och den ser ut såhär: 
lyckonivå

Varje dag under hela projektets gång har jag uppdaterat lyckobarometern genom att ranka min lycka mellan 0-10. 0 står för olycklig, 5 för neutral, och 10 för lycklig. Nu är det dags att se hur mitt mående sett ut dag för dag under dessa hundra dagar (den orange mittenlinjen är det globala genomsnittet):

Bild4

Om man nu inte tycker sig se att det finns en uppåtgående trend i grafen ovan, så har jag sammanställt en jämförelse mellan de första och sista veckorna för att illustrera detta tydligt. Första tiden är ca. Dag 1-12 och sista tiden ca. Dag 89-100.

Bild5

Jag blev nästan chockad över hur stor skillnad det är mellan nu och då i ALLA tester. Jag har känt mig lyckligare, men att få det såhär svart på vitt visar hur mycket jag påverkats av detta!

100 dagar är nästan ingenting. 3 månader av mitt liv har jag investerat för att öka mitt välmående dramatiskt. Under väldigt liten tid har jag alltså lyckats förändra mitt liv till ett drömliv med hjälp av lite lyckostrategier. Jag har testat många olika och jag kommer att fortsätta träna på lyckan med hjälp av flera av dem. Och varför skulle jag inte det? Livet är ju helt underbart! 

Om DU också vill bli lyckligare på 100 dagar (eller 20, eller 47) så kan du klicka här för en guide om hur du kommer igång! Och kom ihåg att höra av dig också berätta hur det går 🙂

TACK alla ni som stöttat, hejat och följt min väg till Lycka på 100 dagar! Era kommentarer, mail och berättelser har betytt så mycket under resans gång!

ALL kärlek till er och länge leve lyckan!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.