Blev jag lyckligare av att flytta? – Dag 24

Idag har jag ägnat dagen åt att verkligen känna, uppleva och tänka på allt som haft med flytten att göra. Jag har tänkt på allt ifrån förberedelserna till själva flytten till efteråt. Sammantaget är det ungefär 50/50 i positiva (t. ex. finare lägenhet) och negativa (t. ex. flyttstäd, bärande av kartonger, kaos första veckan) upplevelser i samband med flytten.

Såhär har resonemanget gått:
Visst, vi bor i en lägenhet vi trivs bättre i, men det blir lika mycket damm och disk här som i förra. Det var saker jag inte riktigt hade räknat med i drömmarna när jag visualiserade vårt nya liv i vårt nya hem. Staden i sig trivs vi kanonbra i. Lägenheten är kanonfin. MEN det går jag inte och tänker på hela dagarna då jag nu har vant mig vid det.

Dessutom har flytten varit både psykiskt och fysiskt jobbigt:  Vem tycker om att bära kartonger hit och dit, böja kroppen i onaturliga ställningar för att komma åt att flyttstäda överallt och att bo i fullkomligt kaos?

Sammantaget så var det alltså mycket slit och press innan flytten, som sedan gick över i ett kort lyckorus när vi precis bott in oss och som sedan avlöstes av precis samma vardagskänsla som innan flytten. Alltså mycket slit för liten lön. Tur att vi inte flyttade enbart för lyckoprojektets skull 😛

Så den stora frågan är ju: Blir man lycklig av att flytta?
Nej, det tycker jag inte.

 

funkar inte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.