Bort med ångesten! – Dag 41

Igår så hände det något häftigt. Jag läste ett gammalt mail som fick mig att minnas en händelse som jag hanterade på ett dumt sätt, för många herrans år sedan. När jag läste mailet så hände det en intressant sak: Jag fick samma känslor nu, som jag hade då.

Det var ångestkänslor som hälsade på. De liksom sköljde över mig som en kalldusch, vilket var otroligt obehagligt. Känslorna som kom över mig var alltså känslor som jag inte hade någon grund för, men likväl så satt jag där och kände dem. Efter att ha ägnat en stund åt att uppleva och älta känslorna vart jag arg över att jag ens kände dem.

Jag ville inte sitta och ha ångest över något som var avslutat sedan flera år tillbaka. Därför bestämde jag mig för att köra en akut-insatt grubbelstund. Jag satte klockan på några minuter, vred på ångesten så mycket jag bara kunde och gick igenom händelsen gång på gång tills klockan ringde.

Och vet ni?
När klockan ringde så försvann ångesten! Det var häftigt och jag kände en sådan lättnad! Heja grubbelstunden!

(Ps. Detta var svårt att skriva om för mig, så jag kategoriserar inlägget under sårbarhet också)

One thought on “Bort med ångesten! – Dag 41

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.