Bygger nya vanor för fullt – Dag 35

Det här med att bygga nya vanor har visat sig vara en riktig hit! För ett litet tag sedan bestämde jag mig för att testa att bygga nya vanor genom att använda en magisk formel. Nu, efter en veckas tid är det dags att göra en liten check-up på hur det går.

Mitt uppdrag var alltså att:
”Efter att jag varit på toa, ska jag göra 2 stycken knäböj och sen göra en segergest.”

Det har hittills gått såhär:
Det har gått förvånansvärt bra! För det första så har jag tyckt att det varit roligt, förmodligen för att det är så skrattretande enkelt att lyckas med detta uppdrag. Tvätta händerna – två knäböj – göra segergest. Det tar alltså bara några sekunder. Att det är så enkelt gör att jag känner mig som värsta framgångssagan varje gång jag gör det, vilket såklart ökar chanserna att jag fortsätter med övningen.

De svårigheter jag stött på är:
De första dagarna glömde jag bort att göra det ganska många gånger. Det gör jag fortfarande, men inte lika ofta = framsteg. Det är alltså lite klurigt att minnas att göra övningen varje gång. En vecka är definitivt inte tillräckligt med tid för mig att automatisera beteendet, så jag fortsätter att micro-träna i badrum runt om i Sverige ett tag till!

Hur har det gått för er?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.