Lycklig av att våga visa sårbarhet? – Dag 34

Lycka jämställs ofta i vardagen med glättighet, överdrivet positivt tänkande och en helt molnfri himmel. Forskningen visar dock något helt annat. Den visar att genom att bygga djupa relationer så blir vi mer lyckliga och ett sätt att bygga djupa relationer är att våga visa sig sårbar.

Nu till det kluriga: Att visa sårbarhet är att visa sig svag. Att visa alla sprickor, hål och alla dammråttor under fasaden. Det krävs mod och det modet tänker jag ta och skaffa mig. Att öva på att visa sårbarhet kommer att vara en av de svåraste utmaningar jag tar mig an under dessa 100 dagar, men desto större anledning att göra det.

När jag tänker på det så är det ju helt självklart. Alla människor jag beundrar och älskar mest, är de som vågar stå upp för både sina styrkor och sina svagheter. Jag blir mer nyfiken och tycker mer om de som delar med sig av sig själva på ett öppenhjärtigt sätt.

Brené Brown forskar inom området och menar att sårbarhet och skamkänslor är tätt sammankopplade. Därför är ett första steg till att öppna upp för sårbarhet, att lära känna sina skamkänslor och vad som triggar dem att vakna upp. I en av sina böcker tipsar hon om övningen nedan:
Brenebrown skam lycklig på 100 dagar med ram

Blir man lycklig av att visa sårbarhet? 
Det ska jag testa! Jag börjar med denna övning.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.