Lycklig av goda samtal? – Dag 73

Jag har redan tidigare funderat över och testat hur relationer påverkar lyckan.

Blir jag lyckligare av att ha goda samtal?
Det ska jag testa! Som en påbyggnad av ovan nämnda testande, tänkte jag nu pröva en teknik som ska göra mig till en bättre lyssnare. Bättre lyssnare = bättre relation. Bra va?

Hur?
I dialoger med andra ska jag med all min koncentration fokusera på vad den jag pratar med säger och hur jag reagerar på detta. Målet är att jag ska lära mig något nytt om personen jag talar med (om hur denne känner, tänker tycker). För att uppnå detta ska jag låta personen tala i lugn och ro och få utveckla sig. Min svar och frågor ska vara ordentligt genomtänkta. Inget mer slö-lyssnande alltså!

One thought on “Lycklig av goda samtal? – Dag 73

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.