Motorvägen går snabbast – Dag 12

Sedan jag påbörjade njutningsutmaningen så har jag blivit medveten om hur automatiserat mitt liv egentligen är och hur enkelt det är att ”glömma” att njuta.

Jag brukar prata om att vi under livet bygger vägar i hjärnan när vi lär oss saker, och att ju mer vi övar, desto bättre och snabbare blir vägarna. Tillslut har vi en motorväg där tankarna kan färdas snabbt. Tankarna, liksom vi, föredrar den snabba och enkla vägen före den lilla, snåriga, skogsstigen. Ungefär så menar jag med automatisering.

Bild1

När jag koncentrerat mig på att verkligen njuta av livet så har jag märkt att många delar är på snabbspolning, för att jag gjort dem så många gånger. Typ som att borsta tänderna. I morse så bestämde jag mig för att jag verkligen skulle njuta av att i lugn och ro fixa fina, rena tänder. Men direkt när jag började så sattes autopiloten på och vips så var jag klar utan att egentligen ha uppmärksammat hur det gick till.

Därför tänker jag se världen ur ett barn ögon idag. Idag ska jag uppleva allt som om det är första gången jag testar det. Kanske blir det enklare att njuta av det då?

tina löfström

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.