Skapa nya vanor – Dag 28

Jag kan tänka mig att jag inte är ensam i världen om att ha en del ovanor som jag skulle vilja bli av med. En sådan sak är till exempel att jag sitter som en hösäck när jag arbetar framför datorn eller att jag, när jag börjar träna, tappar motivationen ganska snart och så rinner det ut i sanden (något som förövrigt resulterat med att varje gymbesök i slutändan landat på cirka tusenlappen för att jag köpt ett kort men aldrig tränar). Men det finns hopp! Det går nämligen enkelt att bygga nya, awesome vanor med hjälp av en särskild formel:

”Efter att jag [fyll i en vana du redan har] så ska jag [fyll i med en ny, enkel vana].” Då är tanken att den gamla vanan fungerar som trigger för den nya vanan. Det är viktigt att den nya vanan är liten/enkel för att formeln ska funka.

”Efter att jag borstat tänderna så ska jag tänka på en sak jag är tacksam för.”
”Efter
att jag diskat så ska jag ta ett djupt andetag och slappna av i kroppen.”
”Efter
att jag varit på toaletten så ska jag göra 2 st knäböj.”

Efteråt så är det också viktigt att uppmärksamma att jag gjort det jag skulle genom att göra en liten segergest, typ:

tumblr_msoj2sGlQg1ry4q0lo1_400
(Bildkälla)

Blir man lyckligare av att bygga nya, awesome vanor?
Det ska jag testa! Efter att jag varit på toa, ska jag göra 2 stycken knäböj och sen göra en segergest. Lätt som en plätt! Vilken minivana tänker du börja med?

 

2 thoughts on “Skapa nya vanor – Dag 28

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.