Varför jag vill bli lycklig på 100 dagar! Dag 3

Det verkar som att om vi övar på att vara lyckliga så får vi en slags buff, som ger oss fördelar när livet suger. Jag tänker på det som en sådan buff som Super Mario får när han tar en stjärna, eller som Bamse, när han dricker dunderhonung.

Ju mer jag övar på att bli lycklig, desto bättre återhämtar jag mig, har lyckoforskarna visat. Tänk dig en krissituation, där stressen är så stor att det normala vore att duka under. I den situationen har den lyckliga personen lättare att härda ut och kämpa på. Positivt tänkande har alltså sina fördelar: Optimister tenderar nämligen att söka lösningar i utmanande lägen och att återhämta sig snabbare än de som upplever färre positiva känslor.

Detta är bara en av anledningarna till att jag vill bli lycklig på 100 dagar. För vem behöver inte lite dunderhonung ibland?

 wpid-20140502_084433.jpgNär jag ser det här är jag i akut behov av den där dunderhonungen…

One thought on “Varför jag vill bli lycklig på 100 dagar! Dag 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.