Blev jag lycklig av att använda mina styrkor? – Dag 85

Som ni vet så gjorde jag ju ett test som visade mina toppstyrkor. Utifrån det bestämde jag mig för att testa att använda mina styrkor på nya sätt, vilket forskningen säger ska öka lyckan.

Jag valde att jobba med kreativitet som styrka och uppdraget var att finna ut nya sätt att väcka kreativiteten på. Eftersom att vi är nyinflyttade så har kreativiteten fått flöda fritt i nya hemmet och det har verkligen varit mycket tankeverksamhet som pågått i samband med det. Jag har studerat varenda liten vrå i lägenheten, funderat vad som behövs och därefter googlat, tänkt och funderat en hel del till. Jag har verkligen satt en prestige i att tänka ut finurliga lösningar istället för att göra det självklara och det har varit riktigt roligt!

Ett projekt jag har jobbat på är att göra egna doftpinnar. Jag var i en affär och såg sådana. Jag tyckte att det var en kanonidé och ville köpa ett set, men de luktade skunk! Att de dessutom kostade flera hundra gjorde inte saken bättre. Därför bestämde jag mig för att det nog inte skulle vara så svårt att göra egna, så jag påbörjade tankeverksamheten och nu någon vecka senare har jag en flaska med egna, fina doftpinnar ståendes här hemma (som doftar vanilj och apelsin – mmmmm)!

wpid-2014-07-24-23.21.41.jpg.jpeg

 

Jag har också planer på att bygga en hallmöbel som jag ritat på ett tag nu (väntar bara på leverans av den drivved som jag hittade när jag levde det enkla livet) så mer är på gång. I allmänhet så är det mysigt att gå och tänka på kreativa lösningar. Faktum med är att jag tycker att det är lika roligt att fundera ut hur jag ska göra som att faktiskt verkställa det.

Blev jag lycklig att att använda mina styrkor?
Ja, jag har haft väldigt många härliga timmar under detta uppdrag! Jag känner mig också väldigt kompetent eftersom jag åstadkommit saker längs vägen och när man gör bra så mår man bra. Tummen upp för detta alltså!

funkar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.