Blev jag lycklig av mål? – Dag 99 (inlägg 2)

Jag har haft ett riktigt flow i målsättandet. Det har varit så enkelt att formulera autentiska mål när jag drömt om min bästa tänkbara framtid. Dessa två övningar har gått oerhört fint ihop!

Att sätta själva målen var alltså inte en särskilt svår uppgift. Svårare var det att arbeta mot dem men väldigt berikande.

Svårt är det för att mål kräver ett visst fokus. Jag märkte att det är enklare att hålla fokuset när de mål jag satte gick i linje med mina innersta önskningar och känslan av kall. Att arbeta mot mål handlar i mångt och mycket om att göra val. Antingen att välja att gå på ett visst spår, en viss impuls eller en känsla eller att välja att inte göra det. Därför har jag haft en stående punkt i mina dagliga mål: Att göra val som går i linje med mina mål. Linjen är inte alltid glasklar. Ibland har jag behövt tänka både en eller två eller 20 steg för att fundera ut hur just detta val gör att jag kommer närmre mina livsmål. Jag är också säker på att jag gjort ”fel” val många gånger. Det spelar dock ingen roll för i det stora hela så kommer de ”rätta” valen att överväga och föra mig i rätt riktning.

Berikande har det varit för att jag har haft en ständig känsla av åstadkommande. Alltså att jag lyckats med saker jag velat göra och företagit mig. Den känslan gör att jag är starkare i min tilltro till min egen förmåga och att jag vågat gått ur min comfort-zon oftare. Det är riktigt maffigt att hela tiden se hur jag tar steg efter steg mot målen! Jag har tack vare det en stark känsla av meningsfullhet. Jag känner att jag bidrar till världen på mitt lilla sätt. Och det är alla dessa saker kombinerat som gör att jag är lyckligare.

Blev jag lycklig av mål?
Japp!

funkar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.