Blev jag lycklig av vackert väder – Dag 90

Vilken fantastisk period jag prickade in för att testa hur vädret påverkar lyckan! Det inleddes med några dagar av regn, övergick till molnigt med sol och slutade i Sahara-hetta. Det enda som saknats är snön.

Blev jag lycklig av vackert väder? 
Jag blev både lycklig eller olycklig, men inte av själva vädret utan mer av väderväxlingarna. När det blev sol efter regnet blev jag glad över värmen. När det blev regn efter solen blev jag också glad, fast över svalkan. När solen gick i moln när jag solade blev jag missnöjd för att jag började frysa. Resten av tiden har jag inte märkt någon som helst lyckopåverkan. Detta motsvarade kanske 1% av min dag, vilket gör att jag drar slutsatsen att vädret är en ganska dålig strategi för att öka lyckan – oavsett om det är vackert eller dåligt.

En studie som visat att vädret inte påverkar lyckan pågick i fem års tid, med över 1 miljon amerikaner ifrån landets alla hörn. Jag fann samma slutsats: Nope, jag blir inte lycklig av vackert väder.

funkar inte

Men… det finns ett men!
En sak som vädret dock gör, som leder till ökad lycka, är att det för människor i Sverige samman. Finns det något annat land där fascinationen för vädret är så stark som här? Om du ska småprata med mannen i kassan – prata väder. Om du ska ta första kontakten med en snygging på stan – prata väder. Om du har myskväll med vännerna – prata väder. Det finns nog inget tillfälle där vädret sviker när det kommer till att socialisera. Och med tanke på min slutsats kring relationers påverkan på välmåendet så kan man nog säga att vädret gör oss lite lyckligare ändå 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.