Blev jag lycklig på 100 dagar? – Dag 100 (Del 2/3)

Kan man bli lycklig på 100 dagar? För ca. 3 månader sedan bestämde jag mig för att finna svaret på den frågan och det ledde mig in på ett ganska udda, men lyckligt äventyr. Målet har hela tiden varit att se om det går att bli verkligt, innerligt lycklig på 100 dagar. Jag har därför under 100 dagar testat massor med olika lyckostrategier för att se om de kan ta mig närmre målet. (Del 2/3).

Jag har blivit bättre på att älska och njuta av mina relationer. Jag tänker SÅ ofta på hur lycklig jag är över att ha så fantastiska människor och vovve (Elsa) i mitt liv. Med all sannolikhet gör dessa tankar mig till en bättre människa att ha i sin närhet, då jag visar mer uppskattning, kärlek och är med hjälpsam. Jag märker också att jag blir bemött med mer kärlek av mina nära och kära!

Jag beter mig vänligare mot alla jag möter. Oavsett om det är någon jag träffat massor med gånger eller om det är en främling. Jag är mer benägen att stoppa orättvisor (ex. hund i varm bil) och hjälpa andra som är i behov av hjälpen. Tidigare hade jag kanske tvekat, nu känns det tveklöst. Jag tänker inte utan kör bara. Det är coolt, för mig betyder det nämligen mod.

tina löfström ALerigo AB lycklig

När livet kommer emellan
Farmor gick bort under projektets gång. Då funderade jag på om jag skulle avbryta projektet. Men jag bestämde mig för att fortsätta, för att det är ju faktiskt såhär det är i livet. För alla. När livet plötsligt vänds upp och ner så står vi där och ska hantera det, vare sig vi vill eller inte. Så istället för att avbryta så valde jag att använda olika lyckostrategier för att bearbeta sorgen över att mista henne. Det var otroligt hjälpsamt för mig i min sorg. Jag skrev till exempel brev till henne. Ett där jag tackade henne för alla fina minnen jag har och ett hejdå-brev där jag delade mina sista tankar och sade adjö. Dessa handlingar har gjort att jag ser tillbaka på denna period med värme och kärlek istället för med svart, mörk sorg. Jag känner att jag är så tacksam över att ha fått ha henne i mitt liv under alla dessa år och för alla vackra minnen jag har med henne.

Också vardagliga händelser kan vara tunga att hantera. Jag blir fortfarande arg och ledsen och sur. Jag blir det bara mer sällan. När det väl inträffar så rinner det dessutom av mig snabbare. Jag stannar alltså inte i känslan lika länge som förut. Det gör att jag upplever en starkare känsla av kontroll över mig själv och mitt mående, vilket är toppen!

Blev jag lycklig på 100 dagar?
Jag ser på livet som genom ett rosa skimmer. Sådär pirrigt nykärt och fnissigt. Så känns det att leva när jag under 100 dagar tränat på lyckan! Jag känner mig mer kreativ. Jag hittar på roliga projekt och tänker spännande (och ibland ganska udda tankar) på ett sätt jag inte gjorde tidigare. Jag kom exempelvis på att det bästa sättet att öva kondition för mig inte är att jogga, utan att skutta/hoppsa/dansa istället. Mycket roligare!

Jag känner mer harmoni. Lugn, inre ro och stillhet. Jag är modigare, vågar ta mer plats och känner mig mer självsäker. Jag vågar gå ur min egen komfortzon för att hjälpa andra, vilket gör både mig och andra gott.  Jag har märkt att jag har oerhört mycket mer tillgång till och nära till glada känslor.

Mest av allt är jag så tacksam över att jag bestämde mig för att göra detta! Dessa 100 dagar har förändrat mitt liv på så många sätt. Och ja. Jag är lycklig!

 

One thought on “Blev jag lycklig på 100 dagar? – Dag 100 (Del 2/3)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.