Blev jag lyckligare av att njuta av livet? – Dag 71

Jag har njutit av att plocka blommor, hur sköna sängkläderna känns mot huden och att kyssa Daniel. Jag har njutit av att det inte regnat och av att det har regnat. Jag har njutit av det stora som det lilla i livet.

image
Njutning i solnedgången igår kväll.

Jag har lärt mig att det som skänker njutning i livet är just det – livet. Att i vardagen bara stanna upp och uppleva allt med alla sinnen. Dofta, känna, smaka, höra och se. Det kan vara att dofta på en jordgubbe lite extra. Att låta den vila i munnen en sekund innan man sakta tar en tugga och låter saften sprida sig på tungan.

Detta tar bara några sekunder. Njutning är alltså en snabb genväg till lyckan. Det handlar bara om att ta sig tiden och att välja inställning. Klyschigt, men sant!

Blev jag lyckligare av att njuta?
Ja! Så mycket att jag vill fortsätta trots att testet är avslutat.

image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.