Forskning: Det enkla sättet att bli lycklig

woman-578429_640
Att praktisera tacksamhet har både kortsiktiga och långsiktiga effekter på hur du mår. Du blir snabbt gladare av att tänka på hur mycket fint som finns i ditt liv och efter bara några veckors övning i tacksamhet så håller effekten i sig i flera månader (även om du slutar att praktisera tacksamhet)! Har du för vana att se allt det goda i ditt liv, stort som smått? Tacksamhet är en känsla vi kan välja att ta fram. Genom att medvetet se och uppskatta både små och stora delar i ditt liv ökar du enkelt ditt eget välmående.


6 goda skäl till att praktisera tacksamhet:

Tacksamhet belyser det goda i livet
När du är tacksam har du lättare att uppskatta och se glädjen i livet. Du blir bättre på att uppmärksamma och njuta av de goda omständigheter du har.

Tacksamhet ökar din trygghet och kompetens
När du praktiserar tacksamhet har du lättare att se vad du själv åstadkommit och vad andra gjort för dig. Detta gör att du både känner dig trygg med din omgivning och kompetent inför dig själv.

Tacksamhet föder hjälpsamhet
När du är tacksam är du mer benägen att hjälpa andra, både dina nära och främlingar. Hjälpsamhet i sin tur föder tacksamhet, så det hela blir en god cirkel som påverkar många fler än dig själv.

Tacksamhet gör dig mindre materialistisk
När du är tacksam uppskattar du det du redan har i livet och värdesätter de materiella saker du redan äger. Detta gör såklart att behovet av att köpa nya saker minskar, då du inser att du redan har det bra.

Tacksamhet tar bort negativa känslor
Att vara arg, bitter, orolig och svartsjuk är svårt när du känner dig tacksam. De positiva känslorna som kommer av tacksamheten, slår helt enkelt bort de negativa.

Tacksamhet stärker sociala band
När du är tacksam över dina nära och kära, så inser du hur värdefulla de är. Detta gör i sin tur att du behandlar dem bättre, vilket stärker banden er emellan. När banden stärks kommer tacksamheten att öka desto mer och ännu en god cirkel har fötts!

 

/Tina Löfström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.