Meningen för mig – Dag 50 (inlägg 2)

Under 3-dagarsutmaningen kommer det att bli två inlägg per dag. En med själva utmaningen och en där jag delar med mig av mina svar. Så, vad var frågan?

Bild1

 

Alltså: Vad ger mig mening?
Frågan är ganska omfattande och inte alls så där enkel som jag nog tänkte igår. Jag gjorde det därför lite lättare för mig själv, genom att tänka tillbaka på tillfällen då jag känt en stark meningsfullhet i stunden. Utifrån den frågeställningen har jag funnit dessa svar:

Detta ger mig mening:

  • Att få vara till hjälp genom att finna lösningar och idéer
  • Att bidra med kunskap och insikter som hjälper människor att växa och må bra
  • Att göra ett positivt avtryck i andra människors liv
  • Att få ta del av andras kunskaper, insikter och djupa tankar via forskning och livshistorier
  • Att få drömma stort!

4 thoughts on “Meningen för mig – Dag 50 (inlägg 2)

  1. Hej, hittade till din blogg via Elaine. Tycker det verkar intressant det du gör! Följer du Linnea Molanders blogg? Det jag undrar är dock, mådde du dålig eller var olycklig innan du startade den här bloggen?

    Kram!

    1. Vad kul att du hittat hit och gillar bloggen 🙂 Jag och Linnea är kompisar ifrån samma högskoleprogram! Nej, jag började inte bloggprojektet för att jag mådde dåligt. Däremot så mådde jag ungefär genomsnittligt och startade projektet för att optimera måendet. Tidigare i livet har jag dock haft både sömn- och ångestproblematik. Kram tillbaka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.