Skuldkänslor av lyckan? – Dag 17

De senaste dagarna har jag märkt av en helt ny känsla i detta projekt. Jag har burit på skuldkänslor för att jag känt mig glad och tillfreds. Detta till trots att farmor ligger på sjukhus. Det är som små tankar som naggar i mig och säger ”Hur har du mage att vara må bra när hon är sjuk?”.

På något sätt är det som att det enda rätta vore att stoppa hela världen och gråta tills tårarna bränner på kinderna. Men det kommer inte per automatik, för jag känner inte så. Jag mår faktiskt bra. Och därför har skuldkänslorna hälsat på. Har du någon gång upplevt detsamma?

Den naturliga följdfrågan blir: Är det själviskt att må bra i detta? Jag har funderat massor på det och kommit fram till att jag inte tycker att det är det. Detta för att jag insett att skuldkänslorna egentligen handlar om vad andra ska tycka och tänka. Att människor i min omgivning ska tro att jag tar lätt på situationen. Det gör jag inte, så därför blir skuldkänslorna lätt att vifta bort. Jag älskar farmor med hela hjärtat och att jag välkomnar sorgen om och när den väl knackar på. Till dess tänker jag skicka alla mina glada, varma och kärleksfulla tankar till henne.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.